27 septembris, 2014

AUGSUTS 2014: 5 DZIESMAS

Sveiciens septembrī oktobrī!

Vēl gan ir palikušas pāris dienas septembrī, bet AMGmusic turpina sasmelt neizdarīto, kas sakrājies pa daudzajiem vasaras mēnešiem. 6.oktobrī ir plānots restarts ierastajam režīmam, kas atlicina tikai vienu nedēļu, lai sakārtotu septembra mūziku pa plauktiņiem, līdz ar to augusta tops ir jāklāj vaļā ar steigu.

Starp citu, sākotnēji bija plāns, ka 6.oktobra restarts AMGmusic būs vēl grandiozāks, taču meitene, kas solījās sameklēt web dizaineri un pacelt šo necilo blogu jaunā kvalitātē, ar manis kopš festivāla SATTA vairs nerunā (es gan viņu nevainoju, jo es taču esmu narkomāns, kurš sirgst ar aids, ebolas vīrusu un cūku mēri). Ak, jā, iepriekš solīju par SATTA šo to pastāstīt, jo tas tomēr bija nozīmīgākais notikums mūzikā Latvijā (protams, ja neskaita augusta pirmajos datumos aizvadīto Laba Daba, kas jau atkal pierādīja, ka ir visgaumīgākais un skaistākais no festivāliem Latvijā). Patiesībā gan daudz negribas iedziļināties, jo, būšu godīgs, ar tik briesmīgu organizāciju sen nebiju sastapies, turklāt viņiem (lietuviešiem) palīgā nenāca arī Latvijas Valsts policija, kas dīvainu iemeslu vadīti mūzikas festivālā sāka izvērst vienu no plašākajām narkotiku apkarošanas kampaņām. Ja tas nebūtu ļoti aizskaroši, tas būtu noteikti smieklīgi, jo, protams, ka visvairāk apdraudošie narkomāni katru gadu meklē iespēju maksāt 40 eiro un doties uz laukiem. Pretīgi, bet pie šādas policijas darbības esmu jau diemžēl pieradis. Cita starpā, paziņa šovasar stāstīja, ka Glastonbury (lielākais mūzikas festivāls Eiropā) pat esot zonas, kurās menti netiek ielaisti, un cilvēki var atpūsties pēc savas gaumes. Šo derētu sākt ieviest Latvijā!

Atgriežoties pie pozitīvā, pirmoreiz mūžā beidzot pārliecinājos, cik fantastiski cilvēki dzīvo mums kaimiņos uz Dienvidu pusi. Pasākumu izglāba viņi (īpašs PALDIES Pauļum, kurš noorganizēja man satikšanos un pat apskaušanos ar Dirty Beaches, kā arī Matas par lielisko nakti no 5dienas uz 6dienu ar visu viņa fanošanu par mūsu vārdu kopīgajām izskaņām („You’re Atis?! I’m Matas! That’s great!”)) un, protams, Forest Swords un Dirty Beaches, kas apliecināja, kāpēc tieši šos divus māksliniekus es uzsvēru pirms došanās uz festivālu. Starp citu, ļoti laba bija arī kāda lietuviešu grupa, kas uzstājās pirms Forest Swords, taču diemžēl nepiefiksēju nosaukumu.

Tā. Šādi gremdējoties atmiņās es uz 6.oktobri nepaspēšu. Ātri par augusta labākajiem singliem. Atšķirībā no jūlija šoreiz jau 13 dziesmas pabija AMGmusic A-LISTē, no kurām zemāk noklausāmas piecas labākās. Tiesa gan, šoreiz nebija izteikta līdera, un es būšu ļoti pārsteigts, ja kāds no augusta singliem iekļūs Gada Top 10. Tik un tā apsveikumi ansamblim Manta un Edgaram Šubrovskim par vienu no jaukākajām latviešu dziesmām 2014.gadā, jo vēl precīzāk uzrakstīt par mūsu rakstura īpašībām un savstarpējām attiecībām ir pagrūti. Lai nečakarētu ielādi, atkal iztiekam bez embed linkiem. Lai noklausītos dziesmu un izlasītu par to nedaudz plašāk, noklikšķini uz linku.


FIVE BEST TRACKS OF THE MONTH:

 



Atzīšos, ka sākotnēji, pat ievietojot AMGmusic A-LISTē, biju mazliet skeptisks pret jaunāko The Twilight Sad singlu. Visticamāk, ka tas bija izcilā iepriekšējā albuma iespaidā, no kura noteikti vismaz 4-5 gabali ir vēl iespaidīgāki par šo, taču mēneša laikā iesēdās. Turklāt brīdī, kad rakstu šīs rindas, dziesma ir jau trešo nedēļu pēc kārtas 1.vietā NABA.LV Top 25. Tātad es neesmu viens savās domās.



Jaudīgākais mēneša skaņdarbs, kas apliecina, ka EBM nevaid miris. Kalifornijas duets Youth Code ar svaigāko singlu „Consumig Guilt” ir masīvs klubu sienu bieds, pat neskatoties uz savām punk/hardcore ietekmēm.



Lielākais šī mēneša pārsteigums. Ja sākotnēji „A Simple Design” AMGmusic ilgi apsvēra iekļaušanai A-LISTē, tad mēneša beigās tā kļuva par vienu no top singliem šeit. Turklāt bonus punktus piešķīra Džons Maklīns, kad intervijā Stereogum piedāvāja vienu no izcilākajiem visu laiku labākā seriāla „Breaking Bad” alternatīvajiem fināliem – Volters Vaits paliek dzīvs, nolaupa Holliju un izaudzina viņu par pasaulē labāko amfetamīna ražotāju. Lūk, tas būtu labs sižets Breaking Bad 2.


2.Terror Pigeon! - "Girl!" [Stay Magical]              

Sāpīgā 2.vieta. Terror Pigeon! līderis Nīls Frids atrakstīja e-pastu un bija gatavs sniegt interviju pieci.lv, bet diemžēl priekšniecība nebija tik atsaucīga, cik Nešvilas grupas līderis. Iespējams, ja šī intervija būtu notikusi, „Girl!” būtu pat mēneša #1. Turklāt dziesmas struktūra ir perfekta, lai raksturotu aizejošo vasaru un noslēgtu augustu. Himnisks un līdz saknēm mīļumu strāvojošs gabals.



Pasēdēsim pieturā / Tumšā sliežu klusumā / (lai gan) Varam arī kājām aiziet”, „Vai es pats sev esmu draugs? / Man pašam savas cigaretes” – šīs ir tikai dažas no rindiņām, kas izcili apraksta cilvēku savstarpējās attiecības. Ar „Mazie un lepnie” Edgars Šubrovskis atgriezies pie saviem spēcīgākajiem trumpjiem, un šis noteikti ir viņa spēcīgākais darbs kopš HosIelas laikiem.



REMIX OF THE MONTH:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru