18 jūlijs, 2014

JŪNIJS 2014: 5 DZIESMAS

Sveiciens jūlijā!

Pirms laba laika tviterī jokojos, ka, lai objektīvi novērtētu dziesmas, tās ir jāklausās divos stāvokļos – skaidrā un ne tik skaidrā. Tas pēdējais nereti ir kalpojis par iemeslu, kāpēc AMGmusic mēneša topi ir tikuši publicēti ar dziļu novēlošanos, jo, pirmkārt, tiem varu atvēlēt vien brīvdienas, no kā izriet otrs iemesls – vienmēr licies, ka it kā nav solīdi rakstīt tādā ballīšu atmosfērā. Šorīt izdomāju – kāpēc ne? Skeptiķus nomierināšu – tops ir sastādīts jau pirms četrām dienām, un tam nav nekāda sakara ar šobrīd aiz loga valdošo fantastisko laiku un manu prieku par to, ka divi aliņi ideāli nomaina paģiras pret lielisku garastāvokli. Vienkārši laika trūkuma dēļ nav pielikti galējie komentāri.

Par statistiku. Arī jūnijs singlu ziņā nav spējis mēroties spēkā ar gada pirmajiem mēnešiem, AMGmusic A-LISTē ir iekļuvušas vien 9 dziesmas. Tas laikam viss, kas jāzina. Tālāk būs vairāk jāklausās. Mēneša piecas dziesmas, kuras būs jāzina arī pēc 20, 50 un 100 gadiem, it īpaši tās pirmās divas. CHEERS!

EDIT!!! Šis ievads un zemāk sastādītais mēneša tops tika uzrakstīts aizpagājušajā sestdienā. Es pilnīgi aizmirsu, ka pēc uzrakstīšanas vēlams arī izdarīt tādu lietu kā nopublicēt to. :-)


FIVE BEST TRACKS OF THE MONTH:


5.Real Lies - "North Circular" [Marathon Artists]

Trīs londonieši pievienojas listei mūziķu, kas reanimē labāko no deviņdesmito gadu mūzikas. Dziesma, kas veltīta Londonas ziemeļu maģistrālei, atsauks atmiņā ne tikai divdesmit gadu vecas r’n’b/house noskaņas, bet sildīs sirdi arī The Streets faniem. Vairāk par dziesmu lasi šeit.


4.Living Days - "Thrill Anybody" [Federal Prism]

Ja esat regulārs AMGmusic lasītājs, droši vien nebūs noslēpums, ka mums šeit patīk masīvi, sienu tricinoši sintezatoru viļņi. Tā tas ir ar pēdējā laika zviedru māksliniekiem, tā tas bija ar White Hex, un tā tas ir arī ar jauno Bruklinas projekta Living Days singlu „Thrill Anybody”. Sintezatoros un sieviešu vokālos slēpjas spēks! Vairāk par dziesmu lasi šeit.


3.Caribou - "Can't Do Without You" [Merge]

Ievadā minēju, ka jūnijs bijis pavājš singlu ziņā. Jā, ja runājam par kvantitāti, tad tā ir, bet par kvalitāti ir cits stāsts. Normālos apstākļos Caribou atgriešanās singls „Can’t Do Without You” būtu pirmajā vietā, bet šomēnes bija vēl divi singli, kas šo liego, samtaino skaņdarbu ir pārspējuši. Un tomēr, šis ir viens no labākajiem Dena Sneita gabaliem, kas droši nekristu ārā no izcilā 2010.gada albuma „Swim”. Vairāk par dziesmu lasi šeit.


2.Jamie xx - "All Under One Roof Raving" [Young Turks]

Do you like jungle music?” – „Jungle music? It’s alright man, but I heart house music!” Vēl perfektāk manas izjūtas nevar aprakstīt, kā to izdara Džeimijs Smits jeb Jamie xx no Latvijā ļoti mīlētās grupas The xx. Džeimijs jau 19 gadu vecumā sevi apliecināja kā vienu no jaunās paaudzes izcilākajiem skaņu un noskaņu meistariem, un to perfekti var izjust šajā darbā „All Under One Roof Raving” – viņa veltījumā britu disko/reiva kultūrai. Plašāk par dziesmu lasi šeit.


1.How To Dress Well - "Face Down" [Domino]

Man joprojām īsti nav saprotama atsevišķu mūzikas žurnālu skepse par jauno How To Dress Well albumu. Ja mēs cīnāmies pret r’n’b mūziku kā tādu, tad jā, tad es saprotu. Bet, ja šādi izklausās tas, ko dēvē par „radio-friendly” r’n’b, tad mums būtu aiz priekiem jāpalecas. Viens no izcilākajiem šā žanra ierakstiem, ko esmu dzirdējis, turklāt bez gala gaišs un nomierinošs. Kādu laiku jau apnicis blogot par izjukušām attiecībām (lai gan – tie dīvainā kārtā ir šeit lasītākie raksti!), bet līgo dienas rītā, tieši albums „What Is This Heart?” un konkrēti šis singls „Face Down” tik ļoti nomierināja un sagatavoja jauniem piedzīvojumiem, ka visu plati noklausījos pat trīs reizes pēc kārtas. „Look me in my face again and tell me what you wanna see / I don’t think you know what’s best for me / Just kiss me on my face and tell what’s love supposed to be / No, I don’t think you know what’s best for me / I don’t even know what’s best for me”. Izcili. Viens no gada singlu pretendentiem. Plašāk par dziesmu lasi šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru