30 jūnijs, 2014

Matīss Kļaviņš un grupa - Dienas/nedēļas/mēneši


Matīss Kļaviņš un grupa - "Dienas/nedēļas/mēneši" [self-released]
(from EP "Galotnes", out this week)

Pirms vairāk nekā gada AMGmusic rakstīja par tolaik visai maz zināmu elektroniskās mūzikas projektu VICE2042, par kuru tolaik vien varēju piebilst, ka projekta autors ir „kāds Matīss”. Tagad zinām, ka šis „kāds Matīss” ir Matīss Kļaviņš, kurš muzicē arī grupā Pyro Trees, bet nav atmetis arī citus projektus un pirmsjāņu dienā pašrocīgi izdevis EP „Galotnes” ar sešiem skaņdarbiem, kurus var iegādāties vai lejupielādēt bez maksas viņa BandCamp vietnē.

Noskatoties vienu no pēdējām Pyro Trees intervijām, nevar nepamanīt, ka Matīss ir visklusākais un nosvērtākais no kvarteta dalībniekiem, un šāds introvertums jaušams arī EP „Galotnes”, jo īpaši tā centrālajā un pārliecinoši labākajā skaņdarbā ”Dienas/nedēļas/mēneši”. Matīsa savdabīgais vokāls bija viena no centrālajām atslēgām dziesmā „The Sea”, un tas sakāms arī par šo darbu, kas muzikāli nedaudz atgādina Wild Beasts krustojumu ar pašmāju Bērnības Milicija. Turklāt trauslā un atkailinātā lirika šo padara par vienu no beidzamo mēnešu skaistākajām dziesmām pašmāju mūzikā.

P.S. Ja EP producents Pēteris Ozols nebūs pārlieku noballējies Glastonbury festivālā, iespējams, Matīss un Pēteris paviesosies arī raidījumā „Vakara Kvartāls” šo ceturtdien.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru