05 maijs, 2014

RMX: Quirilove - Space Odyssey (Docta Gee remix)


Quirilove - "Space Odyssey" (Docta Gee remix) [Logical Records]
(from EP "Logical Interaction", out now)

Pirms kāda laiciņa Naba LV Top 10 jaunumu sarakstā nokļuva skaņdarbs „01-00” no kāda līdz tam man pilnīgi nezināma pašmāju dueta Salmz & Docta Gee. Parokot dziļāk atklājās, ka kuldīdzniekam Salmz jeb Ģirtam Štrālam un Rīgā dzīvojošajam ventspilniekam Docta Gee jeb Guntim Janekam šī nebūt nav pirmā relīze, turklāt Docta Gee vada arī pats savu leiblu Logical Records Latvia.

Minētais treks „01-00” iekļauts aprīļa sākumā izdotajā četru treku EP „Logical Interaction”, bet – tavu pārsteigumu! – tas nebūt nav EP spēcīgākais trumpis. Tas meklējams trešajā skaņdarbā, kas ir Docta Gee remikss Quirilove jeb Reiņa Kirilova gabalam „Space Odyssey” no arīdzan nesen izdota EP „Blendotronic”. Par pamatu miksam Guntis ņēmis izcilos vokāla semplus, kas rada satriecošu noskaņu jau oriģinālā, taču Docta Gee versijā „Space Odyssey” ieguvis dzidrākas un sapņaini kosmiskākas nokrāsas. Viens no izcilākajiem pašmāju remiksiem, kādu pēdējos gados esmu dzirdējis.

P.S. Guntis Janeks aka Docta Gee 1.maijā paviesojās pieci.lv raidījumā „Vakara Kvartāls”. Ja radio vadība neiebildīs, intervijas ierakstu jau drīzumā publicēšu AMGmusic.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru