14 maijs, 2014

A-LIST: Rīgas Modes - Rīgas Modes


Rīgas Modes - "Rīgas Modes" [self-released]
(from f/c EP "Rīgas Modes", out May 19th)

Tā. Nu tiktāl esmu nodzīvojies, ka jāraksta par grupu, ar kuras līderi kopā strādāju. Tas nav patīkami uzreiz no diviem aspektiem. Pirmkārt, daudzi noteikti nodomās, ka šis raksts un turklāt vēl A-LIST birka ir koleģiāla padarīšana. Otrkārt, nekādus ārpusskatuves pikantumus jau nedrīkst atklāt, citādi vēl dabūšu pa purslām nākamajā „Vakara Kvartāls” sapulcē, kuras tradicionāli norisinās bāros vai naktsklubos.

Ar Rīgas/Ogres apvienību Rīgas Modes, kas tolaik vēl saucās Komjaunatne, pirmoreiz iepazinos 2012.gada novembrī. Tolaik pēc trīs dienu vārda dienas svinēšanas (nu labi, dzeršanas) ar vienas dāmas tomēr aizvilkāmies uz tik ļoti gaidīto DIIV koncertu Palladium koncertzālē. Protams, par pirmo atvieglojumu un labās omas atgriešanās iemeslu kļuva iegādātais aukstais aliņš, bet arī tobrīd uz skatuves kāpušie pašmāju jaunieši, par kuriem pirms tam nebiju dzirdējis pilnīgi neko, pārsteidza tiktāl, ka neviļus kājas pašas sāka ritmiski kustēties, bet iekšējā balss čukstēja: „Te kaut kas būs!

Tagad grupa ir nomainījusi nosaukumu (kā teica Kalvis Bormanis, sākas jauns posms ar jaunu vārdu), un jau nākamnedēļ digitālā versijā, bet vasarā pat vinila formātā iznāks Rīgas Modes debijas EP. Tā aktuālais singls daļēji turpina jau Komjaunatnes laikos dzirdēto brit-pop līniju, kas tuva sirdij solistam Kalvim Bormanim, bet skanējuma ziņā tiešām jūtamas jaunas vēsmas. Vietām astoņdesmito gadu popmūzikas nianses, vietām tās pašas desmitgades art-rock piešprice – neviļus pat prasās piesaukt salīdzinājumus ar nesen beidzot dzīvajā redzēto K.Remonts. Turklāt skanējums ir nostrādās burvīgi, par ko noteikti lieli nopelni pienākas gan miksētājiem Valmierā, gan māsterētājiem Sietlā, ASV.

Un es jau zinu, ko man viens kolēģis uzdāvinās vasarā (lai tikai pamēģina neuzdāvināt!)!

1 komentārs:

  1. a kur tad review? tik vien kā pāris frāzītes, kas no kura stila kurā laikposmā un kur miksēts

    AtbildētDzēst