05 marts, 2014

FEBRUĀRIS 2014: 5 DZIESMAS

Sveiciens martā!

Pirms iekāpt pirmajā īstajā pavasara mēnesī, kā ierasts, AMGmusic piedāvā īsu atskatu uz noklausīto iepriekšējā mēnesī. Februāris, kā jau to varēja paredzēt, beidzot tā kārtīgi iedarbināja gada muzikālo mašinēriju. Gada albumu topam pievienojušās vēl sešas plates, turklāt viena ar augsto atzīmi 9/10. Par albumiem gan nākošajā rakstā, šeit par labākajām piecām dziesmām aizvadītajā mēnesī. AMGmusic A-LISTei šomēnes pievienojās 13 jaunas kompozīcijas, no kurām īpašs prieks par vienu pašmāju skaņdarbu, kas iekļūst ne tikai A-LISTē, bet arī mēneša pieciniekā, ko var apskatīt zemāk. Tā kā kārtējo reizi iekavējušies darbi, šoreiz tiešām pavisam īsi.


FIVE BEST TRACKS OF THE MONTH:


5.Angel Olsen - "White Fire" [Jagjaguwar]
(from LP "Burn Your Fire for No Witness", out now)

Amerikāņu mūziķes Endželas Olsenas muzikālā projekta jaunākais albums „Burn Your Fire For Now Witness” ir tā vienīgā plate, kas saņēma 8/10, taču nav iekļuvusi mēneša albumu top 5. Toties albuma absolūtais hailaits „White Fire” nevarēja palikt ārpusē. Stindzinoši skaudra un vienlaikus skaista dziesma, kuras pozīcijai topā noteikti nepalīdzēja ārā sildošā saulīte. Plašāk par dziesmu rakstīts šeit.


4.Trust - "Capitol" [Arts & Crafts]
(from f/c LP "Joyland", out March 3rd)

Uzreiz divas labākās synth-pop kompozīcijas šomēnes ierindojušās viena aiz otras. Zemākā pozīcija Kanādas mūziķa Roberta Alfonsa nu jau solo projektam Trust, kas tieši šonedēļ izdod savu otro studijas plati „Joyland”. Iesildījis mūs pašā gada sākumā ar „Rescue, Mister” Trust laida klajā albuma otro singlu, manuprāt, pagaidām spēcīgāko kompozīciju savā karjerā. Plašāk par dziesmu rakstīts šeit.


3.Paradigma - "Tā Aka" [self-released]
(available as a free download)

Kā jau esmu teicis, nekas neizraisa tādu prieku, kā ievietot A-LISTē kādu Latvijā tapušu dziesmu, turklāt vēl latviešu valodā. Žēl, ka tas gadās tik reti, bet 2014.gads ir palutinājis jau savā otrajā mēnesī. Kaut gan, kāds nu tur „gads palutinājis”! Lutinātājs ir Uldis Zemzars jeb Paradigma, kurš joprojām savas kompozīcijas piedāvā lejupielādei par velti, un izņēmums nav viņa visai garās karjeras, iespējams, spēcīgākais hīts „Tā aka” ar Friča Bārdas dzejas vārdiem. Plašāk par dziesmu rakstīts šeit.


2.Rick Ross feat. Big Sean & Kanye West - "Sanctified" [Def Jam]
(from f/c LP "Mastermind", out March 3rd)

People sayin’ ‘Yeah, we need another „Yeezus”’ / Lames try to tell me: „Cut the wilin out out” / But who the fuck is you reachin? / Pass me 30 bottles, champagne procession,” Kanjē Vests turpina zagt ballītes arī jaunajā Rika Rosa singlā „Sanctified” no šonedēļ iznākošā albuma „Mastermind”. Tiesa, šoreiz viņa egocentriskais uznāciens ir vien odziņa uz jau tā gardi izceptās tortes, par ko muzikāli parūpējies Riks Ross kopā ar... tak laikam jau skaņdarba producentu Kanjē Vestu. Tieši centrālais soulmūzikas sempls padara „Sanctified” par gada pagaidām iespaidīgāko hip-hop singlu. Plašāk par dziesmu rakstīju šeit.


1.Mas Ysa - "Shame" [Downtown]
(from f/c EP "Worth", out March 17th)

Tad, kad es šo pasludināju par pagaidām gada labāko skaņdarbu, bet dziesma divas nedēļas pēc kārtas nespēja iekļūt Radio Naba Top 25, sāku aizdomāties, vai tiešām pēkšņi kaut ko nesaprotu no mūzikas. Katru reizi jau pēc pirmās minūtes man tas aizmirstas, bet dziesmas eksplozīvajā noslēgumā aizmirstas vispār viss apkārt esošais. Jaunais Kanādas mūziķis Tomass Arseno jeb Mas Ysa ir izdarījis ārkārtīgi spēcīgu pieteikumu, kas šomēnes būs jāapliecina savā debijas EP „Worth”. Plašāk par dziesmu rakstīju šeit.



BEST REMIX OF THE MONTH:


Ellie Goulding - "Burn" (Four Tet Remix) [self-released]
(no official release info)

Lielisku remiksu Chvrches pērnā gada hītam „Recover” sarūpēja Kingdom, tāpat uzslavas arī The Range versijai par Thug Entrancer „Death After Life I”, bet kaut kas šajā Four Tet miksā Elijas Goldingas singlam „Burn” ir tik, tik ļoti piesaistošs, ka ar piecām un pat desmit minūtēm allaž ir par maz. Iespējams, tā ir šī naksnīgi sapņainā un vienlaikus tumšā noskaņa. Iespējams, ka tas, ka šis remikss tikai attāli līdzinās oriģinālam (lai neteiktu, ka vispār nelīdzinās). Jebkurā gadījumā Four Tet šobrīd ir lieliskā formā! Plašāk par remiksu rakstīju šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru