13 februāris, 2014

A-LIST: Todd Osborn - 5thep


Todd Osborn - "5thep" [Blueberry]
(from EP "Michigan Dream", out February 10th)

Baigi jocīgi. Kopš 2012.gada februārī sāku strādāt Radio NABA, parasti ir bijis tā – vispirms skaņdarbs parādās raidījumā Nedēļas Mūzikas Apskats (vai vismaz šajās lapās) un tikai tad tas nokļūst radio topa jaunumos. JO ĪPAŠI, ja tiek aizskarta deju mūzikas sadaļa un JO ĪPAŠI, ja skaņdarbs ir izteikti... popsīgs? Šis ir jocīgais gadījums, kad ir noticis tieši pretējais.

Pieredzējušais Detroitas dīdžejs un producents Tods Osborns deju mūzikas stilus nešķiro, vieglāk ir sašķirot savus segvārdus. Te viņš, paslēpies zem segvārda MUSK, izdod disko un house mūzikas kasetes izredzētajiem, te pēkšņi pāriet uz it kā radikāli atšķirīgo stilu drum’n’base un nosauc sevi par Soundmurderer, te atkal apēd ko garšīgu, pieaicina ciemos Džo Godardu no Hot Chip un rada teju autentisku, kājas un citus locekļus kustinošu chicago-house gabalu.

Šīs nedēļas sākumā Tods, kurš beidzot vairs neslēpjas zem pseidonīmiem, izdeva jaunāko EP ar nosaukumu „Michigan Dream”. Tā centrālais hīts „5thep”, kas šīs nedēļas laikā ir bijis viens no visvairāk spēlētajiem skaņdarbiem AMGmusic mazajā guļamistabas ofisā, šķietami apvieno teju visas šī talantīgā producenta muzikālās ietekmes. Ievadošie vokāla sempli liecina par tūlīt sekojošu smagu drum’n’base gabalu, bet pēc īsa mirkļa ieslēdzas elektrisks house ritms un prātā vizualizējas vasaras pludmales ballīšu skati. Pat ja tā nav redzēta mēnešiem ilgi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru