05 oktobris, 2013

SEPTEMBRIS 2013: 5 ALBUMI

5.Volcano Choir – "Repave"












Release date: 02/09/2013
Label: Jagjaguwar
AMG rating: 7.5/10

Volcano Choir ir Džastina Vernona kopprojekts ar Viskonsinas post-rock kolektīvu Collections of Colonies of Bees. 2009.gadā jau iznāca Volcano Choir debijas albums „Unmap”, kam tagad seko otrā plate „Repave”. Šis daudz vairāk atgādina Bon Iver ierakstu, nekā Volcano Choir debijas plati, tātad tas noteikti ies pie sirds Bon Iver faniem. Britu žurnāls UNCUT raksta, ka tas ir Vernona „Next Big Thing”, bet amerikāņu mūzikas blogs Pretty Much Amazing piebilst, ka albumā ir pilns ar interesantiem motīviem, līdzi dungojamām melodijām un piedziedājumiem, kas derēs arī piepildītās arēnās.



4.Arctic Monkeys – "AM"












Release date: 09/09/2013
Label: Domino
AMG rating: 7.5/10

Brīdī, kad likās, ka ar Arctic Monkeys ir cauri (sorry, bet es neticu, ka stipri viduvējo „Suck It And See” kāds bez AM die-hard faniem vēl vispār ir kaut reizi noklausījies pēdējos divos gados), četri arktiskās Šefīldas mērkaķi ir atpakaļ ar ierakstu, kas ierindojams viņu karjeras labāko sarakstā. Jau „Humbug” ierakstā mēs novērojām, ka Arctic Monkeys izklausās pēc amerikāņu grupas, tas turpinājās arī neveiksmīgajā „Suck It And See”, bet šī ieraksta galvenā iezīme ir tā, ka puiši beidzot izklausās atkal iedvesmojušies un enerģijas pilni. Mīnusu sarakstā jāieraksta abi lēnie gabali ( un nafig tie bija jāliek viens aiz otra?!), kas nedaudz salauž plati, bet toties albuma pirmā trešdaļa ir viena no jaudīgākajām AM diskogrāfijā. Ar atgriešanos, džeki!


3.Janelle Monae – "The Electric Lady"












Release date: 09/09/2013
Label: Bad Boy
AMG rating: 8/10

Žanelle Monē nepelnīti maz atrādījusies AMGmusic slejās. Viņas 2010.gada konceptuālais debijas albums „The Archandroid” noteikti ierindojams vismaz viena no tā gada labāko debijas albumu kategorijā. Ar konceptuālām lietām Žanelle turpina arī savā otrajā platē, piedāvājot mums albumu divās daļās, kas muzikāli ir apbrīnojami veiksmīgs kokteilis ar hip-hop, soul, gospel, jazz un pat rokmūzikas ingredientiem. Arī daudzie viesmākslinieki, kuru starpā Erika Badū, Prince, Miguel, nevis padara šo par izlasei līdzīgu izstrādājumu, bet satur kopā un neļauj garlaikoties.


2.Chelsea Wolfe – "Pain Is Beauty"












Release date: 02/09/2013
Label: Sargent House
AMG rating: 8/10

Septembra sākumā, kad iznāca šis albums, sanāca aizķerties aiz citām darīšanām un nenoklausīties tās nedēļas albumus. Tāpēc NMA es akli uzticējos mūzikas kritiķiem, pievērsdamies Neko Keisas un Volcano Choir albumiem. Pilnīgākās muļķības. Pārliecinoši labākais albums, kas tika izdots 2.septembrī, meklējams Čelsijas Volfas apcirkņos. Jau tā aktuālais un AMGmusic A-LISTē iekļuvušais singls „We Hit a Wall” bija smeldzoši iespaidīgs un pa jūtu stīgām bliezošs, bet izrādās, ka viss gandrīz stundu garais ieraksts ir nebeidzama pārdomu un jūtu spēle, ko papildina izcila muzikālā noformējuma izvēle, sākot ar ievadošā skaņdarba „Feral Love” elektriski saraustīto ritmu, kas šķietami tūlīt pārvērtīsies kādā tehno darbā. Nepārvēršas. Toties ieved tumšā pasaku pasaulē ar ideju „ideālā mīlestība”. Kā jau katrs stāsts ar nosaukumā ietvertu nereālu iznākumu, šis nav ar laimīgām beigām. Bet tādas mums nemaz nevajag, jo "sāpes ir skaistas".


1.CHVRCHES – "The Bones Of What You Believe"












Release date: 23/09/2013
Label: Virgin
AMG rating: 8.5/10

Parasti ir tā – ja vienam veiksmīgam singlam seko otrs un trešais vēl veiksmīgāki, tad ekspektācijas par gaidāmo mākslinieka albumu aug ģeometriskā progresijā. Bija divi iemesli, kāpēc to nevarēja attiecināt uz CHVRCHES. Pirmkārt, grupas skanējums vietām ļoti sasaucās ar joprojām svaigā atmiņā esošo pērnā gada izcilo Purity Ring albumu. Otrkārt, dziesmas stilistiski bija ļoti līdzīgas, balstītas uz lipīgiem piedziedājumiem un strāvojošiem sintezatoriem, kas lika aizdomāties, vai ar to pietiks, lai izvilktu visu albumu. CHVRCHES tiešām neko nav centušies sarežģīt, bet dīvainā kārtā „The Bones of What You Believe” nostrādā perfekti. Plašāk par albumu lasi šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru