21 oktobris, 2013

ALBUMS: The Range – Nonfiction


The Range – "Nonfiction"
Release date: 14/10/2013
Label: Donky Pitch
AMG rating: 8/10

Kad pagājušā mēneša beigās atklātībā nonāca jaunākais The Range singls „Metal Swing”, informācijas trūkuma dēļ vairāk runāju par Anglijā, Braitonā bāzēto leiblu Donky Pitch, nekā par pašu mākslinieku – Rodailendas producentu Džeimsu Hintonu. Izrādās, ne velti, jo jaunā amerikāņu muzikālās ietekmes jūtami meklējamas urbānajā Lielbritānijas elektroniskajā mūzikā.

The Range pirmais oficiālais albums „Nonfiction” tikai 42 minūtēs pamanās iegriezties ļoti daudzās deju mūzikas stilu šķērsielās. Turklāt izdarīt to tik organiski un viegli, ka grūti pat pateikt, vai šis albums labāk piestāv naktij vai dienai, relaksācijai vai piektdienas vakara iesildīšanai pirms trakulīgām izklaidēm. Gan minētais „Metal Swing”, gan „Everything But” ir saules pildīti, pat nedaudz balēriski skaņdarbi, "Jamie” ir viscaur Londonas grime scēnas ietekmēts, „Seneca” iemesls, kāpēc atsevišķos veikalos šis disks meklējams „dubstep” sadaļā, „FM Myth” balstīts uz drum’n’base ritmiskās struktūras, savukārt „Hamiltonian” un „Postie” ir nostalģijas pilni uz liegām klavierēm un minimāliem bītiem radīti treki.

Pats Hintons nemaz neslēpj, ka viss albums balstīts uz sempliem, kurus viņš atrod, stundām rakādamies YouTube dažādajos kanālos. Taču viņa spēja visu šo muzikālo kokteili pagatavot tik eleganti ir patiesi apbrīnojama. Nebīšos teikt, ka šis ir viens no baudāmākajiem 2013.gada elektroniskās mūzikas ierakstiem.

Albuma trīs labākie skaņdarbi: "Everything Butt", "Seneca", "Metal Swing".
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru