07 marts, 2013

A-LIST: Drake - 5AM in Toronto


Drake - "5AM in Toronto" [Young Money]
(possibly from f/c LP "Nothing Was the Same", out in 2013)

Tik daudz ūdeņu aiztecējis un uzlecošo r’n’b zvaigžņu saradies, ka ir jau aizmirsies tālais 2010.gads, kad Kanādas mūziķis Dreiks sevi spoži pieteica ar debijas albumu „Thank Me Later”. Tagad pat šķiet jocīgi, ka vēl pirms trim gadiem pasaule neko nezināja ne par Frenku Oušenu, nedz arī The Weeknd, kura pirmos ierakstus mūzikas prese aizgūtnēm pielīdzināja tieši Dreika daiļradei. Tas savukārt mums lika aizmirst kādu ļoti svarīgu lietu, proti, Dreiks atšķirībā no dziedātājiem Ābela Tesfeja (The Weeknd) un Oušena ir arī talantīgs reperis!

Spēris pārus nedrošus sānsoļus un pirms mēneša izdevis pagalam viduvēju skaņdarbu „Started From The Bottom”, ne mani vien Dreiks vedināja domāt, ka savu vietu hip-hop/r’n’b hierarhijā viņš ir zaudējis. Līdzīgi kā pirms trim gadiem ar lielu un daudzus šokējošu triumfu atgriezās Kanjē Vests, arī Dreiks jaunākajā trekā „5AM In Toronto” spilgti apliecina, ka viņa talants nav nekur zudis. Atbilstoši nosaukumam, šis ir vēlas nakts/agra rīta apbružāts, bet enerģijas un emociju pildīts darbs, kurā Dreiks repo kā Nas labākajos laikos. Kopā ar muzikālo noformējumu atsauc atmiņā vienu no izcilākajiem 90’to gadu hip-hop gabaliem. Bravo!

Šogad Dreiks plāno izdot trešo albumu "Nothing Was the Same". Vai "5AM in Toronto" tur būs iekļauts, nemāku teikt, bet ļoti ļoti ceru uz to.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru