20 februāris, 2013

CH: Fascism – Emilia’s Dream (2010/2012)


Fascism – „Emilia’s Dream” [self-released]
(available as a free download)

Atceros, vēl pirms gadiem pieciem sešiem, kad nevarēju dabūt kādu dziesmu (da jebkādā formātā), tā bija teju vai maza traģēdija. Tagad, kad internets piedāvā burtiski visu, šāda situācija ir pat mazliet patīkama, vismaz nostalģiska. Vienīgais no AMGmusic 2012.gada Top 100 singliem, kas nebija manā rīcībā, bija Fascism skaņdarbs „Emilia’s Dream”. Turklāt piebildīšu, ka šajā mūzikas pārbagātības laikmetā parasti tādus singlus vienkārši izmetu no galvas. Sak, ja nevarat to piegādāt, ejiet... Bet „Emilia’s Dream” bija tik fantastisks skaņdarbs, ka es vienkārši to nevarēju ignorēt.

Par to, kā, pateicoties Grimes, es vispār tiku līdz šim skaņdarbam, esmu aprakstījis šajā AMGmusic nedēļas izlasē, kur „Emilia’s Dream” kļuva par nedēļas singlu. Bet tagad par interesantāko. Meklējot informāciju par pilnīgi citu skaņdarbu, atkal nokļuvu mūzikas blogā Gorilla vs Bear, kur par lielu pārsteigumu atklāju, ka uz manu lūgumu pēc šīs dziesmas jau pirms gada ir atbildējis pats Fascism dalībnieks Denis Kierans, atsūtot savu e-pastu. Izmantojot situāciju, uzdevu viņam arī pāris jautājumus. Kā jau man likās, Fascism vairs neeksistē. Viņu vienīgais digitālais albums ir bandcamp vietnē pieejamais „Dark Days White Nights”, no kura arī nāk „Emilia’s Dream”. Šobrīd viņi ar Dženiku Lonsburiju (otra puse no Fascism) un vēl diviem cilvēkiem nodibinājuši jaunu grupu Double Date.

Jau pirms gada ievēroju, ka „Emilia’s Dream” sākas ar kādas sievietes tekstu skaidrā krievu valodā, turklāt Fascism bandcamp vietnē pie tagiem jeb grāmatzīmēm rakstīts „russian federation”. Tad nu mans otrs jautājums Denisam bija: kāda saistība ar Krieviju? Izrādās, viņš tiešām ir kanādietis (dzimis Halifaksā, šobrīd dzīvojot Toronto), taču kādu laiku esot dzīvojis Sanktpēterburgā, kur, starp citu, arī tapušas visas Fascism dziesmas. Turklāt Emīlija nav izdomāts tēls, bet gan Denisa paziņa, ko viņš saticis Krievijā. Nevēlējos jaukties dziļāk mūziķa personīgajā dzīvē un nejautāju sīkāk.

Viņš pasveicināja Latviju, es izteicu cerību, ka kādreiz varbūt redzēsim Double Date dzīvajā. Bet pats galvenais – es beidzot esmu ticis pie kvalitatīva MP3 lieliskajam singlam „Emilia’s Dream”. Dziesmai ir videoklips, bet atļāvos šo treku ievietot arī AMGmusic soundcloud vietnē. Ja paslīdēja garām pirms gada, noklausies tagad:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru