23 janvāris, 2013

ALBUMS: Esben And The Witch – Wash The Sins Not Only The Face

Esben And The Witch – "Wash The Sins Not Only The Face"
 Release date: 21/01/2013
Label: Matador
AMG rating: 8/10

Gada sākums ar auksto laiku un tumšajām dienām allaž bijis Braitonas trijotnes Esben and the Witch pļaujas laiks. 2010.gada februārī viņi debitēja ar lielisko singlu „Lucia, at the Precipice”, gadu vēlāk janvārī iznāca grupas debijas albums „Violet Cries”, bet 2013.gada atkal jau janvārī EATW ir atpakaļ ar otro studijas albumu, kam dots īpaši daiļrunīgs nosaukums „Wash The Sins, Not Only The Face”.

Pēc minētā debijas singla no šiem jauniešiem tika gaidītas lielas lietas. BBC pat iekļāva grupu savā ikgadējā „Sound of...” sarakstā, kur togad atradās tādas zvaigznes Džeimss Bleiks, Džesija Džei, Klēra Magvaira un The Vaccines. Diemžēl debijas albums sanāca izteikti nedraudzīgs, auksts un – sliktākais – prātā nepaliekošs. Sportā to sauc par pārdegšanu, neesmu pārliecināts, vai to var attiecināt uz mūziku, taču "Violet Cries” atstāja pārdomas – vai nu grupa tiešām ir spējīga tikai uz vienu singlu, vai arī vēl nav nobriedusi.

„Wash The Sins” pierāda otro variantu. Turklāt grupa nav mainījusi savu skanējumu, tas joprojām ir depresīvs un ledains, toties klāt nākušas izjustākas emocijas, kas labāk ļauj izpausties spēcīgajam Reičelas Deivisas vokālam, plašākas skaņu sienas, kas brīžiem pat goth-rock stilu nomaina pret shoegaze, un pārliecinošākas, smeldzīgākas melodijas. Visvairāk gan iepriecina saturs, kas ir pārdomāts un sakārtots. Sākot ar enerģisko un vienlaikus melanholiski skaisto ievadu „Iceland Spar” un beidzot ar grandiozu kreščendo un neskaitāmas reizes atkārtojošo mantru „Smashed to pieces in the still of night” albuma izskaņā.

Pēc Austra un Zola Jesus spožajām debijām gothic lauciņā Esben and the Witch, visticamāk, neatstās graujošu iespaidu uz mūzikas gardēžiem. Atliek vien zīlēt, kā būtu bijis, ja Esben and the Witch karjeru būtu sākuši ar šādu albumu...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru