27 septembris, 2012

A-LIST: Dracula Lewis - Permafrost



Dracula Lewis - "Permafrost" [Souterrain Transmissions]
(from f/c 12" vinyl "Permafrost", out November 5th)

Protams, ka elektroniskajam mūzikai, jo īpaši ar mūsdienu iespējām, ir daudz lielākas iespējas pārsteigt, nekā rokmūzikai. Un brīdī, kad man jau šķita, ka mani vairs nekas nespēs pārsteigt, šorīt no rīta uzdūros Dracula Lewis novembrī gaidāmajam debijas singlam „Permafrost”.

Dracula Lewis ir jaunākais mūziķis leibla Souterrain Transmissions sarakstā, par kuru pagaidām informācija ir, maigi izsakoties, dikti skopa. Mūziķis it kā esot dzimis Transilvānijā (sasaiste ar segvārdu!), bet pēdējos gadus dzīvojot Milānā, kur nodarbojas ar dažādām mākslas instalācijām, vadot nelegālu naktsklubu un kādu mūzikas leiblu. Vai tā visa ir taisnība, vai vienkāršs pī-ārs, grūti pateikt. Pagaidām zinu vien to, ka Dracula Lewis ir vienīgais mūziķis, par ko rakstījis AMGmusic, un kam ir mazāk sekotāju tviterī nekā man. Tas gan noteikti mainīsies jau tuvāko nedēļu laikā.

„Permafrost”, minētais debijas singls, kas vinila platē iznāks 5.novembrī, nudien perfekti atbilst tam, kā to raksturo Dracula Lewis mūzikas leibls, proti, „pseido-šausmu pildīta mūzika, kas svārstās starp ēterisku ambienci un asām zombij-uzbrukumu skaņām”. Interesantā kārtā dziesmas noskaņa ļoti atsauca atmiņā, šķiet, visdepresīvāko dziesmu, kāda jelkad ierakstīta Latvijā – AurorasMazliet Saules (Pēc Kurpēm Ir Nosakāms Dzimums)”. Savukārt muzikālais noformējums ir izteikti melns witch-house ar dobju un masīvu basu sienu, ko pavada neizprotami kliedzieni, no kuriem izlobīt var vien „Permafrost, permafrost”. Iespaidīgi.

1 komentārs: