01 februāris, 2012

3 CLASSIC HITS (JANUARY 1997; 2002; 2007)

Šogad, kad AMGmusic svinēs jau 16 gadu jubileju, turpināsim ik mēnesi ielūkoties AMGmusic klasisko hītu rindās. Proti, celsim galdā dziesmas, kuras konkrētajā mēnesī atradās AMG topa 1.vietā precīzi pirms piecpadsmit, desmit un pieciem gadiem. Janvāris bijis visai interesants gan 1997., gan 2002., gan arī 2007.gadā.


JANVĀRIS 1997



1.vieta: Scooter – „Break It Up” [Club Tools]

Lai cik tas dīvaini šobrīd nešķistu, pirms piecpadsmit gadiem vācu trance hītemeistaru Scooter kontā bija vien trīs albumi, turklāt grupa, pateicoties veiksmīgajam debijas ierakstam „...And The Beat Goes On” un tā hītiem, joprojām bija lielā cieņā ne tikai Super FM klausītāju vidū vien. Arī AMGmusic. Vairs neatminos, vai šis bija 1996.gada albuma „Wicked!” pirmais singls (šķiet, ka tas tomēr bija „I’m Raving”), taču videoklipa leģendārie lokomotīves riteņi un H.P. Bakstera netipiski melanholiskais dziedājums ar pirmajām taktīm atgriež bērnībā. Starp citu, 1997.gada janvārī Scooter „Break It Up” AMGmusic topā izcīnīja 1.vietu, sīvā cīņā pieveicot MadonnasDon’t Cry For Me Argentina” un tolaik mega populāro Spice Girls trešo singlu „Two Become One”.




JANVĀRIS 2002:



1.vieta: Kosheen – „Catch” [Sony BMG]

Šķiet, jau esmu ne reizi vien Jums stāstījis, kādu iespaidu uz šo rindu autoru 2002.gada pavasarī atstāja 2001.gadā izdotais Bristoles trip-hop/drum’n’base trijotnes Kosheen debijas albums „Resist”. Jau tā pirmais singls „Hide U” bija diezgan iecienīts AMGmusic rindās 2001.gada rudenī, taču īstu vētru un kapitālu košīn-māniju radīja tieši otrais singls „Catch” ar tā teicamo bītu un fenomenāli lipīgo piedziedājuma „Out of my I’m running / I’m gonna catch you if I can”. Diemžēl vēlāk Kosheen vairs nespēja radīt neko līdzvērtīgu (viņu jaunais albums iznākšot martā!), taču tas nenomelno un nemazina patīkamās atmiņas. Tā laika AMGmusic iknedēļas Top 10 „Catch” 1.vietā noturējās divas nedēļas pēc kārtas, tikai janvāra izskaņā atdodot troni vēl vienam tā laika hītam pie mums – The Chemical BrothersStar Guitar”.




JANVĀRIS 2007:



1.vieta: IAMX – „Spit It Out” [Rough Trade]

2007.gads (tāpat kā iepriekšējais un sekojošais tam) AMGmusic iezīmējās ar to, ka mums bija divi topi. Viens popmūzikas, otrs – rokmūzikas. Kamēr rokmūzikas topā nekas interesants 2007.gada janvārī nenotika (uzvarēja I Was A Cub Scout dziesma „Pink Squares”, ko es, goda vārds, biju pilnībā aizmirsies un nekad nebūtu atcerējies, ja ne vien AMGmusic arhīvi!), tad popmūzikas topā pēc visas loģikas vajadzēja uzvarēt Bat For Lashes fantastiskajam singlam „Trophy”, ar ko tolaik vispār iepazinām Bat For Lashes. Bet, kā es tolaik rakstīju singlu apskatā, „mākslai šad tad nākas palaist priekšā ko vairāk masām tendētu”. Par tādu varētu uzskatīt synth-pop projektu IAMX, kuru veido kādreizējās grupas Sneaker Pimps līderis Kriss Korners. 2006.gadā jau tika izdots singls „Spit It Out”, bet AMGmusic skandas tas plosīja tieši pirmajā 2007.gada mēnesī.

1 komentārs: