01 jūlijs, 2011

AMGmusic's COMEBACK!


Patīk man zīmīgi datumi. Sākotnēji par zīmīgo – AMGmusic atgriešanās – datumu tika izraudzīts 1.jūnijs, taču diemžēl ne emocionāli, ne fiziski vēl nebiju tam gatavs. Tā nu par vēsturisko datumu, kad AMGmusic ar jaunu sparu un jaunām idejām atsāk darboties, kļūst 2011.gada 1.jūlijs. Nesaku, ka viss ir mēneša laikā pilnībā atrisinājies (tik ātri tas noteikti arī nenotiks...), tāpat nesolu, ka nebūs kādas ierasts problēmas (kaut kur jau jāmeklē būs materiālais atbalsts visam šim pasākumam), bet darbam ir jāatsākas, un mūzikai šeit ir jādzīvo.

Nosvinot AMGmusic pamošanos no vairāk kā divu mēnešu ilguša letarģiska miega, sākumā (jau rīt) piedāvāšu trīs „nedaudz” aizkavējušos topus. Proti, Marta Top 20, Aprīļa Top 20 un Maija Top 20. Bez sīkākiem paskaidrojumiem un detalizētas analīzes, tikai aizvadīto mēnešu labākās dziesmas. Pie komentāriem, analīzes, paskaidrojumiem un iepazīstināšanas ar jaunāko mūzikā atgriezīsimies nākamajā nedēļā, tiesa, AMGmusic darbībā tiks ieviestas zināmas izmaiņas. Par tām tad nākamajā rindkopā.

Tā kā AMGmusic balstu un stutēju joprojām es viens pats, lai kaut ko ieviestu, no kaut kā diemžēl būs arī jāatsakās. Jaunā AMGmusic prioritāte būs operativitāte. Proti, turpmāk centīšos ik dienas papildināt lapu ar svaigāko un svarīgāko mūzikā, t.i., aktuālākajiem singliem, par velti pieejamajiem MP3, interesantākajiem remiksiem, videoklipiem utt. Taču līdz ar to, visticamāk, cietīs analīzes un komentāru puse. Turpmāk sīkāku un detalizētāku izklāstu piedāvāšu vien par pašiem spožākajiem albumiem un dziesmām, kas arī turpmāk tiks atzīmētas kā „A-LIST TRACK”. Tiesa, atlase šiem gabaliem būs stingrāka, un, ja kāda dziesma izpelnīsies birku „A-List”, tad tā noteikti ies arī uz gada topu. Savukārt pārējās interesantākās dziesmas piedāvāšu vien šeit noklausīties ar pavisam īsu un lakonisku komentāru 1-2 teikumos.

Līdz ar jaunākās mūzikas operatīvāku parādīšanos šeit visas nedēļas garumā, zūd jēga arī Nedēļas Izlasei. Tamdēļ piektdienā vien atzīmēsim Nedēļas Singlu un Nedēļas Albumu. Runājot par albumiem (un EP), ir arī iecere piektdienās izveidot rakstus „Nedēļas Ieraksti”, kurā jau atkal dažos teikumos Jums pastāstīšu par nedēļas laikā izklausītajiem un izvērtētajiem albumiem un EP, atzīmējot arī AMGprāt labākos. Savukārt mēneša beigās bez sīkākiem komentāriem, vien informatīvos nolūkos piedāvāšu leģendāros (15 gadi tomēr!) AMGmusic mēneša Top 20 (statistiski tie tomēr ir lasītākie raksti šajā lapā), kā arī katru mēnesi kādu 1-2 stundas garu izlasi, kuru dēvēsim par AMGmusic Mēneša Miksu. Tā nebūs obligāti deju izlase, tikpat labi kādā mēnesī taps dabstepa mikss, saulrieta mikss, 60’to/70’to gadu kompilācija vai pat džeza treku apkopojums – kas nu kurā mēnesī šķitīs aktuālāks. Vienā teikumā – dziesmas, ko noteiktā secībā es atskaņotu, ja spēlētu Jūsu ballītē. :)

Īsumā sakot, ideju ir daudz, un, kā tās realizēsies, varēsim uzzināt, vien ķeroties tām klāt, vai ne? Esmu pavisam drošs un gatavs tam, ka notiks kādi nebūt kāzusi. Piemēram, jau šodien mani ir pievīlis Lattelecom, kas kopš jūnija nodrošina AMGmusic interneta pieslēgumu. Pirmdien būs skarbāk jāparunā ar viņiem. Savukārt drīzākajā laikā paralēli AMGmusic darbiem man būs jāpadara vēl viens darbiņš, lai nopelnītu mazliet jaudīgāku datoru, uz kuru uzkrāmēt visu milzīgo AMGmusic fonotēku, kas – ticiet man! – ir krietni lielāka, nekā, piemēram, Star FM radiostacijai! Tātad jau jūlijā gaidāmas „tukšās” dienas. Kas man atgādina, lūk, ko – joprojām esmu atvērts arī sadarbības variantiem un labprāt redzētu AMGmusic kādu palīgu! Īpaši priecātos par albumu un koncertu apskatu rakstītāju, kā arī par kādu noformējumu (dizaina) speciālistu-entuziastu... amgmusic@inbox.lv.

Un, jā, protams. Izmantojot situāciju, gribu vēlreiz pateikties visiem, kas šajos smagajos mēnešos ir bijuši blakus un palīdzējuši! Sākot ar ārstiem un farmācijas kompānijām, beidzot ar nejauši iepazītiem cilvēkiem. Jūsu atbalsts, uzmundrinošie vārdi un sarunas bija kas nenovērtējams! Vienmēr šādās situācijās ir patīkami apzināties, ka uz pasaules un mūsu mīļajā un skaistajā zemītē vēl ir gaiši, labsirdīgi un mīļi cilvēki! Paldies Jums! Kaut nedaudz, bet atkal jūtos dzīvs. Un solos vismaz ļoti stipri censties vairs nekrist! ;) Vēlreiz – PALDIES!


Bet tagad... Bet TAGAD glāzi šampanieša studijā! Par mūziku! Par AMGmusic. Par Tevi! Par mums visiem! CAUSE THE MUSIC PLAYS FOREVER! / ON AND ON AND ON...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru