17 marts, 2011

Nedēļas Video Izlase (14.03.-20.03)

Nedēļas Video Izlase (14.03.-20.03.)


Trešajā AMGmusic video izlasē ne tik daudz ģeniālu, interesantu un profesionālu videoklipu, cik enerģijas, jaunas mūzikas un garām palaistu lietu, par kurām bija jāuzraksta jau iepriekš. Šoreiz viens pašmāju klips (jau otrais trešajā izlasē!), fragments no Ņujorkas synth-punk kolektīva Le Tigre enerģijas pārkvēlināta koncerta, ieskats koncertā uz mēness, kā arī psihodēlisks video no kāda jauna talanta.


Parara – „Just a Figure of Speech” [self-released]
(rež. Reinis Traidās)


Šī gada janvārī AMGmusic tā arī neatrada laiku, lai pāris vārdos pastāstītu par jauno grupu Parara, ko pašmāju mēdiji stādīja priekšā kā „matemātiskā roka (no math-rock – A.Ž.) grupu no Valmieras”. Tad apvienība piedāvāja demo EP ar trim interesantiem un Latvijas mērogā svaigi skanošiem skaņdarbiem. Pagājušās nedēļas beigās trijotne nākusi klajā ar videoklipu jaunai dziesmai „Just a Figure of Speech”. Patīkami arī tas, ka grupa, šķiet, vēl ir savas skaņas meklējumos, jo jaunākais treks daudz vairāk velk uz post-rock pusi ala Mogwai gaumē.

Klipa režisors ir Reinis Traidās, kas iepriekš bijis vairāk zināms kā reklāmas rullīšu pārzinis (viņa kontā reklāmas Tele 2, b/k VEF, Aldaris, Ādažu Čipsi u.c.). Turklāt klipa lielākais pluss ir tas, ka tas uzņemts dzīvajā Ģertrūdes ielas teātrī. Kā norāda paši grupas dalībnieki, tādējādi viņi centušies videoklipā „iemūžināt unikālo enerģiju, kas piemīt "Parára" un ģitārista Edgara Rubeņa sadarbībā radītajam skaņdarbam”. Manuprāt, godam tas ir izdevies. Laika trūkumcietējus gan brīdinu, ka klips ir astoņas minūtes garš. Bet ir tā vērts!



Le Tigre – „Deceptacon” (live) [Mr. Lady]
(rež. Kerthy Fix)

Kamēr divi no par feministu pankgrupu dēvētās apvienības Le Tigre dalībniekiem šogad turpina karjeru zem nosaukuma MEN (februārī viņu kopīgais singls ar Entoniju Hegartiju izcīnīja 18.vietu AMGmusic singlu topā), kompānija Oscilloscope Laboratories aprīlī piedāvās DVD „Who Took the Bomp?: Le Tigre On Tour”, kurā iemūžināta grupas 2004.gada koncertturneja. Šobrīd atklātībā nonācis himniskās dziesmas „Deceptacon” video, kurā varam pārliecināties par fantastisko enerģiju, kas valda grupas koncertos, kā arī par to, ka Katlīnas Hannas balss dzīvajā izklausās vienkārši sensacionāli!



Chris Taylor, Solange & Twin Shadow – „Kenya” [RAIN]
(rež. Natalie Johns)

300 miljoniem afrikāņu nav pieejas dzeramajam ūdenim. Puse Āfrikas iedzīvotāju cieš no ar netīru ūdeni un antisanitāriem apstākļiem saistītām slimībām, un 2014.gadā cilvēku skaits, kam nebūs piekļuves dzeramajam ūdenim, sasniegs 47 miljonus,” – šādi iesākas preses relīze jaunākajam labdarības singlam „Kenya”, kura autori ir indie mūzikā labi zināmie Kriss Teilors no grupas Grizzly Bear, Solanže Noulza (māsai tai otrai Noulzai – Bejonsī) un AMGmusic balvai „Gada Debija” pērn nominētais Twin Shadow. Patīkami, ka šoreiz klips nav veidots kā šokējošu kadru kopums, bet gan uzsvars likts uz skaistajiem Āfrikas dabas skatiem un zinātkārajiem afrikāņu pusaudžiem skolas solos. Dziesmu pret ziedojumiem var lejupielādēt šeit.



Dirty Beaches – „Golden Desert Sun” [Italian Beach Babes]
(rež. Jacqueline Lachance)


AMGmusic nevar vairāk klusēt par jauno uzlecošo mūzikas zvaigzni Aleksu Žangu Hungtai jeb Dirty Beaches. 29.martā uz leibla Zoo Music iznāks jaunā talanta debijas albums „Badlands”, kuru ar milzu nepacietību gaida teju vai katrs mūzikas blogeris. Būs interesanti paklausīties un novērtēt, vai saceltais haips būs bijis pamatots, bet pagaidām teicamas un savādas emocijas ir spējis radīt katrs no Dirty Beaches internetā publicētajiem trekiem. „Golden Desert Sun” bija psihodēliskā 50'to / 60’to gadu popmūzikas manierē spēlējošā Žanga Hungtai debijas septiņu collu singls, kas iznāca uz Italian Beach Babes leibla pagājušā gada nogalē. Kopā ar šonedēļ piedāvāto videoklipu tas nudien raisa narkotiskas un halucinogēnas emocijas.

Dirty Beaches - Golden Desert Sun from Jacqueline Lachance on Vimeo.


Lykke Li – „I Know Places” (live on the moon) [LL]
(rež. ?)


Diez vai mēs ticēsim Likei Lī uz vārda, ka šis video klips ir uzņemts uz mēness (nav dzirdēts, ka tur tagad ļautu uzstāties bez skafandriem), bet varam taču uz dažām minūtēm izlikties, vai ne? Zviedru popmūzikas jaunās princeses otrais studijas albums „Wounded Rhymes” jau nopērkams mūzikas veikalos, kritiķi aiz sajūsmas lec gaisā. Man laikam vēl vajadzīgs laiks, lai pierastu pie šādas intīmas un trauslas Likes. Tomēr „I Know Places” izklausās gana skaisti. Arī uz mēness.

P.S. Tā arī neizdevās sadzīt pēdas, kas tad ir šī mēness koncerta režisori... Ja kādam ir info, padalieties, lūdzu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru