02 septembris, 2009

Ieskats nedēļas jaunumos

Sveicināti!


Džonatans Bektolts no YACHT

Šonedēļ ir pirmā septembra nedēļa, kas nozīmē, ka šonedēļ izpaliks izvērsts nedēļas apskats. Tā vietā apkoposim saklausīto un iepazīto augustā – piektdien celsim priekšā augusta singlu top 20, albumu top 10 un DMS labāko dziesmu izlasi. Tomēr, protams, tas nenozīmē, ka šonedēļ ir iestājies mūzikas vakuums. Ir atkal 12 jauni singli, četri jauni albumi un kaudzīte ar DMS dziesmām, kas ienākušas AMG fonotēkā.

Jaunus singlus šonedēļ piedāvā Friendly Fires, The Cribs, The Prodigy, Wave Machines, Jamie T, Dizzee Rascal, Sugababes, Just Jack, The Pains Of Being Pure At Heart. Savukārt veiksmīgi debitēt AMG centīsies Bibio, Deastro un Delphic. Jāsaka uzreiz, ka neviens no singliem ļoti spēcīgu pirmo iespaidu nav atstājis. Līdzīga situācija arī DMS kolekcijā, kur ir pāris interesantu treku (Data, Blondes un Surfer Blood), taču nekas kliedzoši ģeniāls nav.

Tāpēc lielākā uzmanībā būs jāpievērš albumiem, jo īpaši diviem. Angļu indie/folk kolektīvs Noah and the Whale laidis klajā otro studijas plati – konceptuālo „The First Days of Spring”, kas jau atsevišķos mūzikas mēdijos (NME, Clash, Q un Drowned In Sound) izpelnījies ļoti augstas atzīmes. Savukārt AMG uzmanība pastiprināti būs pievērsta jautrajam amerikāņu duetam YACHT, kuru albums „See Mystery Lights” beidzot izdots arī Eiropā. Pagaidām gan stāvā sajūsmā par šo ierakstu ir tikai Pitchfork, taču šīs vasaras absolūtā himna „Psychic City” ir iemesls, lai šim albumam pievērstos detalizētāk.

Septembris, kā jau ierasts, sācies saulaini un silti, tāpēc vēlreiz atsauksim atmiņā pozitīvos 2009.gada vasaras notikumus un uzliksim jautro dziesmiņu par runājošo izlietni, kas trauku mazgātājai solās uzcept kūku. Arī klausoties 37.reizi, dziesmas beigās, kur Klēra pacilājoši dzied „I told you - your dreams would come true”, sirdī iestājas pozitīvisms, ka viss patiešām tā arī būs. :)

„Psychic City” (dzīvais ieraksts no uzstāšanās Sanfrancisko 7.augustā):

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru