26 jūnijs, 2009

R.I.P. Michael Jackson (1958-2009)

Joprojām vienīgais vārds, kas nāk prātā ir... ŠOKS.


Bija aptuveni divi naktī, kad miegot ciet vēl pārskrēju pāri TV kanāliem un... kāds tur vairs miegs! Sākotnēji CNN ziņoja, ka Maikls Džeksons no mājām aizvests uz slimnīcu ar sirds lēkmi, laikraksts "L.A. Time" ziņo, ka Popmūzikas karalis ir miris, taču "oficiāli apstiprināt to nevaram". Tika apzvanīti dažādi korespondenti, pieslēgšanās gan pie Džeksona Losandželosas mājas, gan pie slimnīcas, uz kuru viņš tika aizvests, sazvanīts Maikla Džeksona pārstāvis, līdz tas viss tika pārtraukts ar oficiālu ziņu - Maikls Džeksons IR miris...

Aprakstīt, kas notika pēc tam, ir grūti. No 2 naktī līdz pat šim brīdim (10:00) CNN un BBC runā TIKAI par to. Neskaitāmas intervijas - ar mūziķiem, viņa draugiem, radiniekiem, ārstiem, poilicijas pārstāvjiem, faniem utt. Nebiju vēl dzimis, kad mira Elvis Preslijs vai Džons Lenons, bet šis IR tik milzīgs zaudējums mūzikai, ko grūti izteikt vārdos. Maikls Džeksons ir no tiem mūziķiem, par kuriem nav runa - "patīk/nepatīk". Viņš IR un PALIKS LEĢENDA.

Šobrīd grūti ko vairāk piebilst... Kāda vairs tur Glastonberija prātā! Ak jā, arī šim festivālam pieslēdzās BBC, kur visi, protams, arī ir šokā. Festivāla rīkotāji vēl nespēja pateikt, KĀ (jo ziņa bija nupat kā viņus sasniegusi), bet apgalvoja, ka pavisam noteikti šis notikums aizēnos visu festivālu un Maikls Džeksons tiks pieminēts. Tikmēr MJ fani Losandželosā joprojām (tur ir jau dziļa nakts) atrodas pie slimnīcas, kurā Popmūzikas karalis mira. Tāpat arī daudzās citās vietās visā pasaulē Džeksona fani dedzina svecītes, dzied dziesmas un piemin vienu no dižākajiem mūziķiem, kāds jelkad staigājis pa šo planētu.

Pagaidām no AMGMusic viss... Daži video:

Maikla Džeksona vecākais brālis Džermains paziņo par brāļa nāvi:


Izrāvums no ziņām:


Grūti izvēlēties VIENU labāko dziesmu no mākslinieka, kam ir TIK ĻOTI ĻOTI ĻOTI daudz spēcīgu skaņdarbu, bet lai iet "Beat It" (Live, 1996):


R.I.P. MICHAEL J. JACKSON (1958-2009). YOU WILL ALWAYS BE REMEMBERED...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru