04 maijs, 2009

Sveicieni Valsts Svētkos!

Tā nu sanācis, ka šie valsts svētki kārtējo reizi (otro gadu pēc kārtas) paiet visai depresīvā noskaņojumā AMG nometnē, un iemesli tam ir vairāki. Sīkumos neieslīgšu, bet galvenais - veselība šajās dienās man ir bijusi tāāāālu no vēlamās, tamdēļ praktiski visu pagājušo nedēļu mūzikas ieraksti ir nevis tikuši izklausīti, bet gan krājuši sev virtuālos putekļus uz datora cietā diska...
Protams, katram melnajam tunelim pienāk reiz gals, un ir ļoti liela cerība, ka vismaz no šīs nedēļas beidzot varēs atsākties normāls darbs pie mūzikas un šīs blogvietas uzturēšanas kārtībā. Neesmu utopists un saprotu, ka to, kas nav izdarīts pa šīm divām nedēļām, vairs nesasmelt. Tāpēc pieņēmu lēmumu šorīt, ka tās dziesmas (kā arī albumi), kurām pagājušonedēļ vajadzēju tik izvērtētiem un iekļauties AMG aprīļa mēneša topā, pievienosies maija topam, lai mēs jau līdz šīs nedēļas beigām varam smuki pavilkt svītru trakajam aprīlim un ar gaišu skatu pievērsties maija lietām. Uzreiz jāsaka, ka, paldies Dievam, pagājušās nedēļas laikā albumu ziņā nekā satriecoši jauna nav, taču singli gan... Ir un lielā vairumā... :)
Visbeidzot vēl kāds jaunums - no šīs nedēļas AMG piedāvās arī jaunu sadaļu, kurai beidzot ir nosaukums (ideja par šādas sadaļas izveidi ir jau kādu mēnesi, līdz šim nevarēju izdomāt, kā to visu skaidrāk noformulēt...) - "Different Music Selection" jeb "Citādās Mūzikas Izlase", kurā varēs dzirdēt dažādus ekskluzīvus un mazāk ekskluzīvus ierakstus, kas neiederas citās sadaļās. Piemēram, šonedēļ šo mūzikas krātuvīti papildinās lieliska Bat For Lashes kaverversija Kings of Leon singlam "Use Somebody", interesants Switch remikss Bjorkas singlam "Nattura", kā arī savdabīgs ambient techno veikums no zviedru producenta The Field (īstajā vārdā Alekss Vilners) - instrumentāls skaņdarbs "The More I Do". The Field jau pēc 2 nedēļām gaidāms arī otrais studijas albums "Yesterday And Today", kuram noteikti arī pievērsīsim uzmanību. Kā nekā The Field 2007.gada debijas albums "From Here We Go Sublime" izpelnījās neticami augstas atzīmes no mūzikas kritiķiem (pitchforkmedia.com pat vispār pasludināja to par vienu no gada albumiem!). Kā reizi, "The More I Do" šajā svētku rītā piedāvāšu paklausīties arī Jums:


Tas pagaidām arī viss. Es ķeros klāt iekrātajai singlu kaudzei un tad jau rīt uzrakstīšu, ko par to visu domāju! :-)

Veiksmīgu svētku dienu un atceramies - rīt beidzot atsākas tas, ko sauc par DARBA dienām... :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru