22 aprīlis, 2009

Coachella Festival 2009 - 3.daļa

Šoreiz noslēdzošā daļa par pagājušās nedēļas nogales Koačellas festivālu - par festivāla pēdējo - trešo dienu.





Trešajā dienā bija gaidāms vislielākais dažnedāžādo mūzikas zvaigžņu no visas pasaules birums. Uz dažādām skatuvēm savus priekšnesumus sniedza Antony & The Johnsons, Friendly Fires, Groove Armada, Late of the Pier, Lykke Li, The Orb, Okkervil River, Peter Bjorn & John, Public Enemy, The Horrors, The Kills un daudzi citi. Bet galvenie mākslinieki jeb hedlaineri bija Yeah Yeah Yeahs, My Bloody Valentine un The Cure.

Spītējot lielajam karstumam festivāla trešo dienu "Gobi" teltī ar pamatīgu dejošanu līdz spēku izsīkumam atklāja Friendly Fires. Pirms uzstāšanās gan grupas solists Eds Makfarleins atvainojās publikai, ka viņš esot "too english" un grūti panesot šādu karstumu... Friendly Fires spēlēja nepilnu stundu un tās laikā izpildīja gandrīz visus savus zināmākos hitus, ieskaitot "Paris" un "Jump In The Pool", protams.


Vienu no lielākajiem pārsteigumiem sagādāja hip-hop veterāni Public Enemy, kas savu uzstāšanās laiku izmantoja, lai nospēlētu PILNĪGI VISU slaveno 1988.gada albumu "It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back" no A līdz Z. Tā arī MC Flavor Flav uznākot uz skatuves pavēstīja: "'It Takes a Nation of Millions To Hold Us Back' - we're gonna perform the whole mother fuckin album from start to finish!". Viņš arī piebilda, ka šogad aprit apaļa jubileja - 20 gadi - viņu klasiskajam hitam "Fight The Power!", ar kuru Public Enemy savu uzstāšanos noslēdza.

Public Enemy

Tikmēr uz galvenās skatuves jau uzstājās slavenākā no shoegaze stila pārstāvēm My Bloody Valentine, kuri jau pērn solīja apvienoties speciāli Coachella festivālam. Ko neizdarīja pirms gada, to viņi paveica šogad. Grupa pamanījās radīt visai hipnotisku noskaņu, pateicoties stroboskopa efektiem, gaismām un, protams, savai mūzikai. Griezīgo un neiedomājami skaļo ģitāru dēļ daudzi bija pat spiesti vērot grupu ar aizspiestām ausīm. Pamatā grupa koncentrējās uz 1991.gada albuma "Loveless" materiālu, noslēdzot uzstāšanos ar savu slaveno 15 minūšu troksni "You Made Me Realise" beigās.


Pūlis My Bloody Valentine uzstāsanās laikā
Vēl pirms My Bloody Valentine gan uz lielās skatuves paspēja uzstāties arī ņujorkiešu apvienība Yeah Yeah Yeahs, kuri izpildīja gan dziesmas no jaunākā, dejiskā albuma "It's Blitz", gan arī savus agrākos hītus, tiesa vairāk gan dominēja pēdējā albuma mateirāls. Ļoti iespaidīgi skatuves dibenā izskatījās arī milzīgais acābols, kas redzams arī uz albuma "It's Blitz" vāciņa. Piedāvāju apskatīties leģendārā hīta "Maps", kuru Kārena pieteica kā "This is our love song!" video:



Visbeidzot visu šo trīs dienas mūzikas maratonu noslēdza (un KĀ VĒL noslēdza!) The Cure. Savu uzstāšanos grupa uzsāka ar pāris gabalie no sava pēdējā studijas albuma "4:13 Dream", taču turpinājumā, protams, sekoja viens pēc otra hiti no grupas teju 30 gadu muzikālās karjeras. Kā stāsta aculiecinieki, bez 2 dienām 50 gadu vecais Roberts Smits esot bijis enerģijas pārpilns, gluži kā viņa kolēģi grupā. Pats interesantākais - grupa spēlēja TIK ilgi, ka organizatori jau lūdza beigt šo pasākumu. Tā kā viņu lūgumi netika ņemti vērā, un The Cure vēl(!) turpināja spēlēt, grupai vienkārši tika atslēgta elektrība! Taču arī tas neatturēja Smitu un partnerus - koncerta izskaņā grupa nospēlēja vēl 2 dziesmas akustiskā versijā. Kopumā The Cure uz skatuves pabija... 3 stundas!


The Cure - "Boys Don't Cry"


Patiešām fantastiskas emocijas var gūt no video rullīšiem vien, tapēc es nekaunoties atzīstu - es no sirds apskaužu tos, kas tur pabija klāt. Cerībā, ka KAUT KAS LĪDZĪGS kādreiz varētu notikt arī Latvijā, saku paldies ka iepazināties un, gaidam vasaru un Positivus AB! :)
P.S.Rakstā izmantoti materiāli no

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru