20 aprīlis, 2009

Coachella Festival 2009 - 2.daļa

Turpinām ielūkoties izgājušās nedēļas Koačellas mūzikas festivālā!



Festivāla otrajā dienā uzstājās teju vēl vairāk zināmu un mazāk zināmu mūzikas zvaigžņu. Otrās dienas hedlaineri uz galvenās skatuves bija MIA, TV On The Radio un The Killers. "Āra teātrī" jeb uz "Outdoor Theatre" skatuves uzstājās Calexico, Fleet Foxes un Rilo Kiley soliste Dženija Lūisa. Savukārt uz mazās jeb "Sahara" skatuves klātesošos priecēja The Chemical Brothers un MSTRKRFT.

Cik nu ir tā iespēja spriest pēc lasītā mūzikas presē un skatītā YouTube.com, vienu no spožākajām performancēm Koačellas otrajā dienā nodemonstrēja TV On The Radio, vēl pat neiestājoties tumsai. Pērnā gada kritiķu saslavētā albuma "Dear, Science" autori izpildīja gan pēdējā ieraksta dziesmas, gan arī agrāko gadu gabalus, no kuriem visspilgtākais, šķiet, varētu būt "Staring At The Sun" priekšnesums:



Nelielu vilšanos esot devuši lieliskie Fleet Foxes. Arī grupas solists starp kādām dziesmām esot atzinis, ka grupa jūtoties visai nogurusi, un tāda, pēc aculiecinieku stāstītā, arī bijusi grupas uzstāšanās. Tiesa gan, protams, visi lielākie hīti, tai skaitā "White Winter Hymnal" un "Mykonos" tika izpildīti, izpelnoties plašu publikas atsaucību.


Mia
Toties kārtīgu un krāšņu ballīti sarūpēja dziedātāja Mia, kas tikai pirms mēneša deva dzīvību savam pirmdzimtajam. Gluži kā pirms gada, arī šogad Mia uz skatuves aicināja arī cilvēkus no pūļa. Kad pirmos vēl aizturēja dusmīgie apsargi, Mia nokliegusies vēlreiz: "Let them ON!". Diezgan drosmīgs solis, jo pirms gada Mias uzstāšanās tika pārtraukta pēc sestās dziesmas, tiešī šī iemesla dēļ. Šoreiz gan viss beidzies bez incidentiem, un dziedātāja ne tikai pabeidza savu stundu garo setu kā plānots, bet arī radīja ideālu ballītes noskaņojumu publikai, kam vēl priekšā bija vakara galvenā nagla - Las Vegasas rokgrupa The Killers.
Mia - "Paper Planes":



The Killers Koačellā uzstājās aptuveni 90 minūtes, kuru laikā izpildīja praktiski visus savus lielākos hitus, tai skaitā "Somebody Told Me", "Smile Like You Mean It", "Mr Brightside" no iepriekšējiem albumiem, kā arī jaunākā ieraksta zināmākās dziesmas - "Human" (ar šo grupa sāka savu uzstāšanos), "Spaceman" un citas. Mias iesāktajā jestrajā noskaņojumā aizvadīto pusotras stundas setu The Killers noslēdza ar vēl diviem hitiem no iepriekšējiem albvumiem - "Jenny Was a Friend of Mine" un "When You Were Young".



Nākamjā daļā par festivāla noslēdzošo - trešo dienu. Pēdējās festivāla dienas hedlaineru setliste vien ir ko vērta - Yeah Yeah Yeahs, My Bloody Valentine un... The Cure!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru