30 septembris, 2014

A-LIST: Flying Lotus feat. Kendrick Lamar - Never Catch Me


Flying Lotus feat. Kendrick Lamar - "Never Catch Me" [Warp]
(from f/c LP "You're Dead!", out October 6th)

Losandželosas mūziķis, producents un skaņas abstrakcionists Stīvens Elisons jeb Flying Lotus savu pēdējo ierakstu 2012.gadā nosauca „Until The Quiet Comes”. Atbilstoši nosaukumam tas arī bija visintīmākais un klusākais Flying Lotus ieaksts līdz šim. Jaunā plate, kas tiks izdota oktobra sākumā, sauksies „You’re Dead!”, un automātiski liek aizdomāties par tās gaidāmo saturu. Starp citu, interesanti, ka, saliekot abus nosaukumus kopā, sanāk loģisks teikums...

Lai arī pirms tam FlyLo bija publiskojis vienu gaidāmā albuma skaņdarbu, kas tapis kopā ar ilggadējo palīgu un domubiedru Thundercat un leģendāro Hērbiju Henkoku, pirmais plates oficiālais singls ir „Never Catch Me” un pie viena pēc ilgākas pauzes uz skatuves atgriež vēl vienu 2012.gada spīdekli – jauno reperi Kendriku Lamāru. „I can see the darkness in me and it’s quite amazing / Life and death is no mystery to me and I wanna taste it” ir pirmās Kendrika rindiņas, netieši apstiprinot manas aizdomas par „You’re Dead!” noskaņu.

Pats gabals gan muzikāli ir gaisīgs un sulīgs, tipiskā FlyLo manierē ieturēts džeza un r’n’b sakausējums ar Lamāru galvenajā lomā, jo, ņemot vērā Flying Lotus sarežģītās dziesmu ritma struktūras, ir grūti iedomāties vēl kādu reperi 2014.gadā, kas tik organiski saplūstu kopā ar šo mūziku. Ja nu vienīgi pats Stīvens Elisons ar otru savu alter-ego Captain Murphy.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru