14 marts, 2013

A-LIST: Father Sculptor - Sault


Father Sculptor - "Sault" [IX Hispana Records]
(from f/c EP "Faith and Violence", out April 15th)

Palēnām Skotija sāk kļūt par interesantāko Lielbritānijas sastāvdaļu, veroties no mūzikas skatpunkta. Pagājušajā gadā viens no iespaidīgākajiem rokmūzikas albumiem padevās The Twilight Sad, arvien spēcīgāk sevi piesaka electro-pop trijotne CHVRCHES, bet šonedēļ par patīkamāko pārsteigumu parūpējas vēl viena grupa no Glāzgovas - Father Sculptor.

Šajā gadījumā termins „jauna grupa” ir akurāt vietā, jo kvintets Father Sculptor ir dibināts vien pagājušajā gadā, līdz ar to nospēlēto koncertu skaits šobrīd nepārsniedz pāris desmitus. Par „jauno The Smiths” dēvētā grupa gan jau paspējusi atzīmēties vairākos britu mūzikas mēdijos, un minētais apzīmējums ir grupas trumpis un lāsts vienlaikus. Paklausoties agrīnos darbus, līdzības ar Moriseju un Māru ir pat pārlieku uzkrītošas.

Tamdēļ jo lielāks prieks par Father Sculptor jauno singlu „Sault”, kas ievada 15.aprīlī gaidāmo grupas debijas EP „Faith & Violence”. Dziesma iesākas ar saulainu noskaņu radošām marimbas skaņām un disko ritmu, kas kaut kur atgādina pagaidām spožāko šī gada singlu „The Natural World”, turpinās ar minēto The Smiths vieglu melanholiju, gala rezultātā atgādinot skumjas un sāpi atmetušus Wild Beasts. Ja Father Sculptor turpinās šādi meklēt savu skanējumu, mūs varētu sagaidīt viens ļoti labs ieraksts aprīlī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru