13 jūnijs, 2013

ALBUMS: Jagwar Ma – Howlin

Jagwar Ma – "Howlin"
Release date: 10/06/2013
Label: Marathon Artists
AMG rating: 8/10

2013.gada vasara tikai nostājusies starta pozīcijā, bet jau lielākajai daļai mūzikas cienītāju ir pa savam vasaras skaņu celiņam. Disko un 80’to gadu popmūzikas cienītāji vēl ilgi atgriezīsies pie Daft Punk plates, modernākas popmūzikas un house/garage fani deldēs Disclosure albumu „Settle” pusi vasaras, pa ziemu un pavasari sakrājies arī paprāvs saulainas rokmūzikas plašu saraksts. Tagad vasaras kolekcijai pievienojies Jagwar Ma debijas albums „Howlin”, kas iepriecinās... Jā, ko tad īsti?

Izplatītākais Sidnejas kolektīva Jagwar Ma apzīmējums interneta mūzikas žurnālos ir „psihodēliskās elektroniskās popmūzikas” grupa, kas ir visai plašs jēdziens, tātad nepasaka tā īsti neko. Jagwar Ma pirmoreiz iespīdējās pašā gada sākumā, kad iznāca viņu debijas singls „The Throw”. Jau to bija mazliet sarežģīti ielikt vienā rāmītī, jo no vienas puses dziesmā saklausāmas smagas atsauces uz vairāk nekā 20 gadus veco madchester vilni, no otras – 70’to gadu psihodēlija. Pie šīm divām iezīmēm grupa i nedomā apstāties.

Piemēram, „Uncertainty” izklausās kā modīgs 21.gadsimta disko mūzikas skaņdarbs ala DFA Records mākslinieku manierē, mazliet naivais un ritmiskais „The Loneliness” sasaucas ar sērfpopa noskaņām, „Did You Have To” ir narkotiski nomierinoša popmūzika The Drums gaumē, bet „Four” varētu būt izņemts no kādas rave/house mūzikas kompilācijas. Kā šis viss turas kopā? Pat pārsteidzoši labi. Šo muzikālo kokteili apvieno tieši vasarīgums un pozitīvās emocijas, kas neatstājas vēl ilgi pēc albuma izskanēšanas. Viens no pēdējo gadu populārākajiem Austrālijas kolektīviem ir Tame Impala. Jagwar Ma ir Tame Impala, kas paniekojušies ar dažādas formas un krāsas tabletēm un devušies uz deju klubiem un vasaras festivāliem, ņemot līdzi somā milzīgu potenciālu un apskaužamu daudzpusīgumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru