30 maijs, 2013

ALBUMS: Majical Cloudz – Impersonator


Majical Cloudz – "Impersonator"
Release date: 27/05/2013
Label: Matador
AMG rating: 8/10

Nesenā intervijā Devonam Velšam no Majical Cloudz vaicāja, kas, viņaprāt, ir labākā koncertu vieta Monreālā. Viņš nosauca sava drauga Metjū mājokli, kas nedēļas nogalēs pārtopot par vietējo mūziķu uzstāšanās vietu. No sava mājas bāriņa Metjū tirgo alkoholu, viņš izveidojis improvizētu skatuvi turpat istabā, pieslēdzis visparastākās mājas skandas, un cilvēki, kas vēlas, tur var uzstāties aptuveni 20 cilvēku lielai publikai. Šķiet, tā varētu būt perfekta vieta, kur dzīvajā baudīt Majical Cloudz.

Nepārsteidz, ka Monreālas popmūzikas dueta koncertos nereti meitenes (un gan jau to darītu arī emocionālais šo rindu autors) no sirds apraudoties. Grūti būtu atrast vēl kādu pēdējos gados izdotu mūzikas albumu, kas būtu tik tiešs. Bez zemtekstiem, bez aplinkiem, bez liekvārdības iztiek Devons Velšs, kura balss un teksts spēlē pirmo, otro un nereti arī trešo vijoli Majical Cloudz dziesmās. Līdzīgu mūziķu netrūkst, kaut vai How To Dress Well, bet Majical Cloudz atšķirība ir tieši šī familiaritāte un neflirtējošs tiešums. Kā uz soliņa sēdošs iedzēris kungs, kas tieši Tev un tagad vēlas izkratīt sirdi un pafilozofēt par lietām.

Un temati ir dažādi, tāpat kā noskaņas. Pirmais albuma singls „Childhood’s End” ar savu drūmo atklāsmi, ka pēc saulainas bērnības gala beigās pienāk nāve, varēja radīt nepareizu priekšstatu. Pamatā „Impersonator” caurstrāvo nevis skumjas vai bezcerība, kā tas nereti ir līdzīgā manierē ieturētos albumos, bet gan drīzāk fakta konstatācija, lietu nosaukšana īstos vārdos un samierināšanās ar to. Piemēram, otrajā skaņdarbs „This Is Magic”, kurā bez patosa Velšs dzied: „If this is the last thing that I do / I feel good that I sang it”. Jāpiebilst, ka arī muzikāli albums ir ieturēts filigrāni. No mazām niansītēm, līdz pat dziesmai „Mister”, kas vispār atrodas ļoti tuvu synth-pop teritorijai.

Runā, ka Devons Velšs koncertos mīl skatīties pirmajās rindās esošajiem tieši acīs. Šis albums uzrunā tieši tā, kā to dara cilvēki, kad runājot skatās acīs. Ja albuma temati (arī muzikālie) ir aizskar arī Tevi, tad „Impersonator” būs viens no 2013.gada foršākajiem čomiem.

„Childhood’s End” video:


„Bugs Don’t Buzz” audio:
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru