16 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (13.-19.JŪLIJS) - SINGLI

Vispirms maza atkāpīte. Gribēju atvainoties, ka šonedēļ AMGmusic būs tikai singlu apskats, bet izpaliks iknedēļiskie albumu un DMS apskati. Kā jau zināms, šovīkend gaidāms lieliskais Positivus pasākums, kas ir paņēmis visas emocijas un laiku. Jaunos albumus tā arī nesanāca noklausīties, jo nemitīgi atskaņotājā skan The Libertines, Babyshambles, Pete Doherty, Sinead O'Connor un Moby vecie labie ieraksti, kuru kopskaits pārsniedz desmit. :) Savukārt DMS skaņdarbu vietā tapušas trīs pleilistes vīkenda tusiņam - katra divas stundas gara, pie katras arī nopietni strādāts. Tāpēc nepārmetiet, bet saprotiet! :) Nākošnedēļ jau viss atgriezīsies sliedēs! BE POSITIVE & TRUST US!


SINGLE OF THE WEEK

Chew Lips - "Salt Air"

Release date: 13/07/2009
Label: Kitsune
AMG rating: 7/10


Ar savu otro singlu šogad uzvaras gājienu turpina jaunā dance-pop apvienība no Londonas – Chew Lips. Atgādināšu, ka martā AMG topa augsto 10.vietu sasniedza trijotnes debijas singls „Solo”, kas tāpat kā viņu jaunākais treks, iznāca uz franču leibla Kitsune Music.

„Salt Air” nav tik veiksmīgs un himnisks, kāds bija „Solo”, pateicoties tā lieliskajam piedziedājumam un grupas solistes Tigsas sniegumam, kas izpelnījās pat salīdzinājumus ar Yeah Yeah Yeahs līderi Kārenu O. Tomēr arī „Salt Air” ir gana labs un skanīgs, elektronisks skaņdarbs, kas pavisam droši mēģinās iekļūt jūlija labāko dziesmu topā. Turklāt ATKAL platē atrodams viens fantastisks remikss vīkendu ballītēm – trešais treks platē – Two Door Cinema Club remix. Remikss no grupas, kuru jau rīt baudīsim dzīvajā Salacgrīvā!



VĒL ŠONEDĒĻ:

Spinnerette - "Baptized By Fire" [Hassle; 13/07/2009]
AMG rating: 7/10


Spinnerette uzskatāma par vienu no t.s. „supergrupām”. Šāds termins nenozīmē, ka grupa spēlē kādu nebūt dievīgu mūziku, vai uzstājas, spēlējot instrumentus ar deguniem, vai par iesildītājiem aicina U2 un The Rolling Stones. Par „supergrupām” parasti dēvē apvienības, kurās sapulcējas dažādās grupās jau slavu ieguvuši mūziķi.

Spinnerette sastāvā darbojas divi bijušās The Distillers dalībnieki, ieskaitot solisti Brodiju Dalli (Queens of the Stone Age līdera Džoša Hommes sieva), Queens of the Stone Age dalībnieks Alens Johaness un Džeks Airons, kas savulaik spēlējis Red Hot Chili Peppers un Pearl Jam.

Diemžēl visbiežāk šādas „supergrupas” ir nolemtas drīzai nāvei, jo to sniegums nereti līdzinās Krievijas hokeja izlasei 2000.gada pasaules čempionātā, kad zvaigžņotā komanda izgāzās kā veca sēta. Kā jau parasti – sapulcējot meistarīgas zvaigznes, ne vienmēr ir garantēts labs rezultāts, vajadzīga tomēr tā jūtu ķīmija, kā arī savi melnā darba darītāji.

Grūti pateikt, kā ir gadījumā ar Spinnerette, jo neesmu noklausījies viņu nesen izdoto debijas albumu, taču iemesls, kādēļ neesmu to klausījies, ir saņemtās ļoti sliktās atsauksmes par šo ierakstu. Tās gan tomēr apgāž šis singls, kas ir gana spēcīgs un melodisks alternatīvās rokmūzikas paraugs (ala 90’tie), lai pat mēģinātu pretendēt uz šī mēneša AMG Top 20.



Django Django - "Storm" [Shadazz; 06/07/2009]
AMG rating: 7/10


Divi labākie salīdzinājumi, ko esmu dzirdējis par Django Django: „šādi izklausītos, ja Hot Chip sakrustotu ar Nīlu Jangu”, un „Beach Boys satiek Beta Band”. Lai arī pēc grupas nosaukuma varētu nodomāt, ka ir darīšana ar kādiem pieredzes bagātiem Āfrikas mūziķiem, patiesībā tā ir gluži jauna grupa no Londonas, kas izveidojusies tikai pērnā gada nogalē. Interesants un savdabīgs ieraksts, kurā – no savas puses piebildīšu – jūtamas gan šobrīd aktuālā lo-fi ietekmes, gan leģendāro Super Furry Animals noskaņas.
Dziesmu klausīties šeit (peles labā poga, "open in new window")

Flashguns - "I Don't Love You" [Blue Flowers; 13/07/2009]
AMG rating: 7/10


Šogad aprakstot The Veils jaunāko albumu, jau nācās atsaukties uz leģendāro, diemžēl jau tai saulē mītošo Džefu Bakliju. Flashguns vispirms rada asociācijas tieši ar Baklija slavenāko albumu „Grace” (1994). Patīkams, grandžīgs vokāls un arī skanējums. Interesanti, ka vietām jaunie londonieši tiek salīdzināti ar Talking Heads. Ja arī ir kāds minimāla līdzība ar Deivida Bērna grupu, tad, manuprāt, patiešām visai minimāla. Jāpiebilst, ka šis skaņdarbs nāk no Flashguns debijas EP „Matching Hearts, Similar Parts”, kas nāca klajā šopirmdien.



Girls – "Hellhole Ratrace" [Fantasy Trashcan; 13/07/2009]
AMG rating: 7/10


Protams, pirmais jautājums, ieraugot jauno singlu sarakstā šo dziesmu, bija – cik stipri iereibušam jābūt, lai nosauktu grupu par „Girls”. Vēl jo vairāk, ja tajā darbojas pretējā dzimuma pārstāvji. Tomēr, nospiežot „play”, šis jautājums ātri aizmirstas. Ļoti patīkams akustisks roks, kurā jūtamas atsauksmes uz Elvisu Kostello, Leonardu Koenu un jo īpaši – Džārvisu Kokeru, ar kuru šīs jaunās Sanfrancisko grupas solistam ir diezgan līdzīga dziedāšanas maniere.



+

Master Shortie - "Dead End" [Odd One Out; 13/07/2009]
AMG rating: 6/10

Maximo Park - "Questing Not Coasting" [Warp; 13/07/2009]
AMG rating: 6/10

Franz Ferdinand - "Can't Stop Feeling" [Domino; 13/07/2009]
AMG rating: 6/10

Filthy Dukes - "Messages" [Polydor; 13/07/2009]
AMG rating: 6/10

Wolf Gang - "Pieces of You" [Neon Gold; 13/07/2009]
AMG rating: 6/10

Solid Gold - "Bible Thumper" [Solid Gold; 13/07/2009]
AMG rating: 6/10

Alice In Chains - "A Looking In View" [Virgin; 29/06/2009]
AMG rating: 6/10

Quad Throw Salchow - "Chrome September" [Tummy Touch Records; 13/07/2009]
AMG rating: 5/10

Green Days - "21 Guns" [Warner; 13/07/2009]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru